Pad nezaposlenosti u Sloveniji četvrti mjesec zaredom

Bez autora
Jun 05 2014

Broj nezaposlenih u Sloveniji u svibnju se smanjio za 3,2 posto u odnosu na travanj, što je četvrto uzastopno mjesečno smanjivanje nezaposlenosti, objavio je u četvrtak slovenski zavod za zapošljavanje. Nezaposlenih u evidenciji zavoda bilo je na kraju svibnja 119.670 osoba, što je ipak za 0,9 posto više nego prije godinu dana. Broj nezaposlenih pada nešto sporije nego lani, a na oprez zbog neopravdanog optimizma da će se stopa nezaposlenosti izrazitije smanjiti upozorili su i sindikati. Statistika kojom se prati nezaposlenost može biti vrlo varljiva, mi ostajemo oprezni jer iz iskustva znamo da su takvi podaci rezultat mjera kojima se stvarno nezaposlene briše iz statistike, rekao je Dušan Semolič, predsjednik najveće sindikalne središnjice.

Pad nezaposlenosti u Sloveniji četvrti mjesec zaredomBroj nezaposlenih u Sloveniji u svibnju se smanjio za 3,2 posto u odnosu na travanj, što je četvrto uzastopno mjesečno smanjivanje nezaposlenosti, objavio je u četvrtak slovenski zavod za zapošljavanje.

Nezaposlenih u evidenciji zavoda bilo je na kraju svibnja 119.670 osoba, što je ipak za 0,9 posto više nego prije godinu dana.

Broj nezaposlenih pada nešto sporije nego lani, a na oprez zbog neopravdanog optimizma da će se stopa nezaposlenosti izrazitije smanjiti upozorili su i sindikati.

Statistika kojom se prati nezaposlenost može biti vrlo varljiva, mi ostajemo oprezni jer iz iskustva znamo da su takvi podaci rezultat mjera kojima se stvarno nezaposlene briše iz statistike, rekao je Dušan Semolič, predsjednik najveće sindikalne središnjice.

Država svojim mjerama ne pridonosi otvaranju novih radnih mjesta, a jedina njena mjera aktivne politike zapošljavanja su javni radovi, tvrde sindikati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik